Att köpa en drönare

Saker du bör tänka på innan du köper en drönare till dig själv eller som en present till någon. Drönare blir allt populärare idag, med Parrot och DJI som huvudaktörer på marknaden.

Budget

En av de viktigaste faktorerna som spelar roller bakom ditt drönarval är din planerade budget. Du kan välja mellan en avancerad i högpris drönare eller välja en lågpris variant. Observera att de flesta människor har svårigheter att flyga en billig drönare men dyra drönare visar imponerande resultat i flygning. På grund av deras avancerade sensor enheter och kraftfulla propellrar. Innan du beställer din drone, föredrar du att kolla erbjudanden från olika företag som Amazon, Teknikmagasinet etc. Och jämföra deras priser. Endel webbplatser erbjuder också rabatter när du köper drönare med extra tillbehör. En lågpris variant kan leda till en drönare som har liten batteritid med begränsade funktioner. Medan de dyra enheterna kan hjälpa dig med fantastiska resultat i varje flygning.

Vad är syftet med din drönare

Detta är viktigt av flera anledningar och kan begränsa vilka drönartyper du kan köpa. För det första behöver du en drönare med en kamera? Behöver du kameran för att vara hd? Och vill du ha den flygklar direkt ur lådan? Vill du att den ska styras från din mobiltelefon eller surfplatta, eller vill du ha en separat kontroller? Vill du att den ska dokumentera dina resor, i vilket fall skulle du behöva något kompakt och robust?

Flygtid

”Flight Time” refererar till hur lång tid en drönare kan flyga på en enda laddning. Det finns flera faktorer som bestämmer en drönares flygtid batteristorlek, vikt och flygande manövrer spelar en roll. För det mesta har alla droner relativt korta flygtider, mindre än 25 minuter. Billigare modeller har flygtider som är genomsnittliga runt sju minuter. Dyra modeller har flygtider som är genomsnittliga runt 15-20 minuter.

Kamera

Många quad copters är utformade med förmåga att bära en kameraenhet. Med den så de kan fota scener från olika vinklar i luften. Även olika handkameror har specialdesignade drönarfästen så att de kan uppfylla behoven av högkvalitativ inspelning. Vissa drönare säljs med förmonterade kameraenheter medan andra kan komma med dedikerade fästen. De GPS-aktiverade drönarna kan hjälpa användare att fånga stillbilder eller videor med aktiv platsinformation.